Τα προϊόντα μας αποτελούνται από τα παρακάτω Υλικά

Πολυζωνικό Στρώμα Latex®
(Φυσικό Καουτσούκ)

Το Λάτεξ αποκαλείται συχνά «λευκός χρυσός». Είναι ένα υγρό που το βρίσκουμε φυσικά στα δέντρα καουτσούκ, τα οποία εξουδετερώνουν έως και 90 εκατομμύρια τόνους CO 2 ετησίως. Τα δέντρα αυτά έχουν μια ανεξάντλητη πηγή φυσικής πρώτης ύλης και μπορούν να την παράγουν έως και 25 χρόνια.

Το λατέξ δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες και είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς κανόνες Oekotex Class 1 . H σειρά στρωμάτων Latex 100 φέρει την ετικέτα FSC . Όλο το φυσικό λατέξ που χρησιμοποιείται προέρχεται από φυτείες βιώσιμης διαχείρισης, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τους εργαζόμενους. Η γκάμα αυτή αποτελεί μέρος του προγράμμάτος μας βιωσιμότητας.

Σε αυτές τις φυτείες για κάθε δέντρο που αποσύρεται, φυτεύεται ένα νέο δενδρύλλιο . Το FSC αντιπροσωπεύει επίσης τη διαφάνεια : η προέλευση κάθε πυρήνα στρώματος Λάτεξ, μπορεί να εντοπιστεί έως και το δέντρο του, μέσω οργανισμών ελέγχου όπως η Rainforest Alliance.

Εφαρμόζουμε αρχές Βιώσιμης Παραγωγής Αφρού Λατέξ, βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου στα φυσικά πλεονεκτήματα του λατέξ για τα προϊόντα μας. Δεν χρειάζονται χημικά πουθενά κατά μήκος της γραμμής παραγωγής. 

Η παραγωγή του αφρού λατέξ μας γίνεται σε μηχανήματα εξοικονόμησης ενέργειας  και όλο το νερό που χρησιμοποιείται είναι μέρος ενός κυκλώματος νερού κλειστού βρόχου . Κάθε σταγόνα ανακυκλώνεται στη δική μας μονάδα καθαρισμού νερού και δεν χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό για βιομηχανικούς σκοπούς. Τα δε “απόβλητα” λατέξ, ανακυκλώνονται εσωτερικά και εξωτερικά και επαναχρησιμοποιούνται σε νέα προϊόντα.

Το τελικό αποτέλεσμα της σχολαστικής αυτής διαδικασίας παραγωγής, είναι ένα Πολυζωνικό Στρώμα Φυσικού Καουτσούκ, από βιώσιμους φυσικούς πόρους των δέντρα της Γουατεμάλα, της φιλικής προς το περιβάλλον πολιτείας των Μάγια στην Κεντρική Αμερική. Πλήρως ανακυκλώσιμο, με σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Είναι και εκ φύσεως αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό, μη τοξικό και υποαλλεργικό.

Ένα εξαιρετικά εργονομικό στρώμα ιδανικό για εύκαμπτες βάσεις (μηχανισμό ανάκλισης) κρεβατιών. Ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης, με μεγάλη διάρκεια ζωής και ελάχιστη έως μηδενική απώλεια σκληρότητας και ύψους. Αθόρυβο κατά την περιστροφή σώματος και με διάτρηση που επιτρέπει την βέλτιστη ροή αέρα για να απολαμβάνεται έναν εξαιρετικό άνετο ύπνο. 

Τέλος, η ειδικά μελετημένη επιφάνεια με πολυζωνική χάραξη, ώστε να σας προσφέρει βαθμιαία στήριξη σε κάθε σημείο το σώματός σας. Με αυτόν τον τρόπο κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα, και έτσι  σας ανακουφίζει από την πίεση. 

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Βέλγιο

Latex® Clima
(Φυσικό Καουτσούκ)

Σας ενδιαφέρουν τα συστατικά των τροφίμων και των οικιακών σας προϊόντων, αλλά έχετε σκεφτεί τι υπάρχει μέσα στα μαξιλάρια και στο στρώμα σας;

Όταν κοιμάσαι σε Latex®, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κοιμάσαι σε υγιή, φυσικά συστατικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Latex® είναι ένα δώρο της γη, παρμένο από τροπικά καουτσουκόδεντρα.

Με τη μαγευτική αίσθηση και την εκπληκτική διαπνοή, το Latex® αποτελεί από καιρό επιλογή ως το άνετο υλικό σε πολυτελή στρώματα.

Με μικρο-διάτρηση CLIMA (64 οπές ανά 100 cm²) για μέγιστο αερισμό ώστε να διατηρεί την θερμοκρασία του στρώματος σταθερή.

Είναι τόσο υγιές, που έλαβε πιστοποίηση CLASS I από την Oeko-Tex, τον παγκόσμιο οργανισμό πιστοποίησης για την υγεία και την ασφάλεια των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι το Latex® μας δεν είναι μόνο απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες, αλλά πληροί και υπερβαίνει τις απαιτήσεις για προϊόντα που προορίζονται να έρθουν σε άμεση επαφή με μωρά – την πιο αυστηρή κατηγορία Oeko-Tex.

Και επειδή το Latex® είναι εγγενώς υποαλλεργικό και ανθεκτικό σε ακάρεα σκόνης και μούχλα, είναι επίσης ιδανικό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Βέλγιο

Latex Talalay (Φυσικό Καουτσούκ)                            

Τι είναι το Talalay Latex;

Το λατεξ Talalay έχει χαρακτηριστεί «το πιο τέλειο υλικό ύπνου της γης». Το φυσικό λατέξ εξάγεται από το δέντρο καουτσούκ και επεξεργάζεται χρησιμοποιώντας φυσικά βιοδιασπώμενα συστατικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές. Εκτός από το ότι είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές και εγγενώς υποαλλεργικό υλικό, το λάτεξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά ύπνου, επειδή προσφέρει μια μοναδική αίσθηση αιώρησης που χαλαρώνει τους μύες και ανακουφίζει από την ένταση, απομακρύνοντας τις πιέσεις της ημέρας ενώ κοιμάστε.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΥΓΙΕΙΝΗ

Το λατεξ Talalay που χρησιμοποιείται από την Snooze Mattress είναι πιστοποιημένο ως Oeko-Tex Class I, με την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Αυτή η πιστοποίηση επαληθεύει ότι κάθε προϊόν λατέξ είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς ουσίες και είναι ασφαλές. Πολύ λίγοι παραγωγοί λατέξ ή αφρού στον κόσμο πληρούν τα πρότυπα αυτής της ανεξάρτητης πιστοποίησης τρίτων. Επιπλέον, το λατέξ που παράγεται από την Talalay Global περνά επίσης από μια διαδικασία πλυσίματος και ξεβγάλματος πέντε σταδίων σε διάλυμα σαπουνιού και νερού, καθιστώντας το το πιο υγιεινό προϊόν ύπνου στον κόσμο.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Αμερική

Ελαστικοποιημένος Κοκοφοίνικας

Κοκοφοίνικα ονομάζουμε το περίβλημα της καρύδας. Τα μικροσκοπικά κελιά γεμάτα με αέρα, δίνουν στην ίνα τον απαραίτητο αερισμό.

Ελαστικοποίηση είναι o εμπλουτισμός του φλοιού καρύδας με 100% φυσικό υγρό Καουτσούκ (Latex). Αποτέλεσμα…

 • Ο ελαστικοποιημένος κοκοφοίνικας αυξάνει την ελαστικότητα, την ευκαμψία και ταυτόχρονα την ανθεκτικότητα του στρώματος.
 • Διασφαλίζει ακόμη καλύτερο αερισμό αποβάλλοντας πολύ εύκολα και γρήγορα την υγρασία κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Δημιουργεί ένα μικροκλίμα με εξαιρετική αντοχή απέναντι στην μούχλα και την διάβρωση ιδιαίτερα σε υγρό περιβάλλον.
 • Διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σταθερή και εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων, μυκήτων και ακάρεων.
 • Ανακυκλώσιμο

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Σλοβενία

Smooth® …περισσότερο από έναν Αφρό Μνήμης

Smooth® νιώστε την απαλή γαλήνια αίσθηση και την απόλυτη χαλάρωση.

Το Smooth® δημιουργήθηκε από την ομάδα τεχνικών εμπειρογνωμόνων μας και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη βέλτιστη άνεση και υποστήριξη που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Το Smooth® ενισχύεται με τη τεχνολογία Supportive Air™, αυξάνοντας το επίπεδο στήριξης, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση.

Η τεχνολογία Supportive Air™ μειώνει την πίεση σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γοφών και των ώμων, για να αποφευχθεί η αναταραχή και η περιστροφή στη διάρκεια της νύχτας.

Το Smooth® μειώνει επίσης τη μεταφορά κίνησης, ώστε εσείς και ο σύντροφός σας να αποφύγετε περιττές αφυπνίσεις.

Το Smooth® είναι δροσερό. Δεν είναι ευαίσθητο στη θερμοκρασία, επομένως η θερμότητα απωθείτε γρήγορα, διατηρώντας σας δροσερό και στεγνό.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Η.Π.Α.

3D Labyrinth

To Labyrith συνδυάζει τα χαρακτηριστικά προσεκτικά επιλεγμένων, πλήρως ανακυκλώσιμων, συνθετικών ινών (Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας LDPE) και τα καλύτερα σχέδια της φύσης.

Το αποτέλεσμα είναι ένας ασύγκριτος συνδυασμός ελαστικότητας, διαμερισμός πίεσης και αερισμού. Το Labyrith σας προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο άνεσης.

Η προσθήκη του Labyrinth σε ένα ποιοτικό στρώμα δημιουργεί τον πιο άνετο ύπνo. To Labyrith είναι ένα προϊόν υποαλλεργικό, χωρίς σκόνη, χωρίς ρύπους και μη τοξικό προϊόν.

To Labyrith είναι εκπληκτικά ανθεκτικό: μετρήσαμε το μέγιστο της απώλειας πάχους 5% με κύλιση βάρους 140 κιλών πάνω από το υλικό για 60.000 φορές.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Βέλγιο

Varioterm WATERGEL®

Ένα μαξιλάρι αφρού μνήμης, Πραγματικά Δροσερό!

Varioterm WATERGEL®. Αυτός ο επαναστατικός υψηλής πυκνότητας αφρός μνήμης gel, παράγεται χρησιμοποιώντας αποκλειστικές τεχνολογίες και παρέχει…

 • αξεπέραστη αίσθηση δροσιάς και ελαστικότητας.
 • Τεχνολογία Varioterm®: αλλάζει συνεχώς χρώμα, όσο περισσότερο απορροφά τη θερμότητα του σώματος, χωρίς να την διασπείρει στο μαξιλάρι.
 • Ανακούφιση πίεσης για εξαιρετική άνεση και εξαιρετικά εργονομικό.
 • με πλενόμενο κάλυμμα φερμουάρ από 100% βαμβάκι.

Οι περισσότεροι από τους αφρούς μνήμης δεν μπορούν να επιτύχουν παρόμοιες επιδόσεις.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Ιταλία

Ύφασμα Τencel®

Ύφασμα Τencel
 • πιο δροσερό από λινό
 • πιο απαλό από μετάξι
 • πιο απορροφητικό από βαμβάκι

…Σαν σε όνειρο!

Για το ύφασμα Tencel®, εμπνευστήκαμε από τα θαύματα της φύσης. H ίνα εξάγεται από πρώτη ύλη ξύλου, κάνοντας την φιλική προς το περιβάλλον.

Συνδυάστηκε επιπλέον με απαλή βαμβακερή βάτα καπιτονέ.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Βέλγιο

Memory Foam

Ένα μαξιλάρι αφρού μνήμης που αποτυπώνει κάθε καμπύλη!

Ο επαναστατικός υψηλής πυκνότητας αφρός μνήμης, παράγεται χρησιμοποιώντας αποκλειστικές τεχνολογίες και παρέχει…

 • Αξεπέραστη αίσθηση δροσιάς και ελαστικότητας.
 • Ανακούφιση πίεσης για εξαιρετική άνεση και εξαιρετικά εργονομικό.
 • Με πλενόμενο κάλυμμα φερμουάρ από 100% βαμβάκι.

Πιστοποιήσεις

Προέλευση

Ιταλία

Βαμβάκι

Σε επιλεγμένα προϊόντα μας χρησιμοποιούμε 100% βαμβάκι περκάλι 200-233 κλωστών. Το βαμβάκι είναι φυσική- φυτική ίνα κατάλληλη για νηματοποίηση και κατασκευή υφασμάτων. Στα πλεονεκτήματα του βάμβακος είναι η δυνατότητα του να απορροφά την υγρασία και η καλή συμπεριφορά του στην αλλαγή θερμοκρασίας. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι υγιεινά και ‘’αναπνέουν’’.

Πιστοποιήσεις

Μαλλί

Επιλεγμένο ανοιχτόχρωμο 100% παρθένο μαλλί προβάτου με ειδική υγιεινή επεξεργασία. 

Το φυσικό μαλλί προβάτου έχει την ιδιότητα να ζεσταίνει όσο χρειάζεται. Αναπνέει, γιατί συσσωρεύει την όποια υγρασία δημιουργείται κατά τον ύπνο και την αποβάλει φυσικά χωρίς να ιδρώνεις. 

Χαρίζει μοναδική αίσθηση ύπνου. Η δομική κατασκευή του μαλλιού προβάτου δημιουργεί ένα φυσικό υποαλλεργικό περιβάλλον.

Πιστοποιήσεις

Πούπουλο

Φτερά και πούπουλα χήνας, διαλεγμένα από περιοχές της κεντρικής και βόρειας ευρώπης που φημίζονται για την ποιότητα του πούπουλου. Χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά λευκά πούπουλα και φτεράκια που εκτρέφονται σε μικρές φάρμες όπου οι καλές συνθήκες εκτροφής δημιουργούν εξαιρετικής ποιότητας, λάμψης, μεγέθους και διάρκεια ζωής πούπουλο.

Η εταιρία μας δεν χρησιμοποιεί καθόλου πούπουλο που προέρχεται με την μέθοδο της απομάκρυνσης από ζωντανά πτηνά.

Τα πούπουλα πλένονται και αποστειρώνονται σύμφωνα με τις Ευρωπαικές Οδηγίες ΕΝ 12934. 

Πιστοποιήσεις

Περισσότερες πληροφορίες για τις Πιστοποιήσεις των Υλικών μας

OEKO-TEX®

Product class 1: Articles for babies and toddlers

Μάθετε Περισσότερα

euroLATEX

Πιστοποίηση που επιβεβαιώνει ότι τα δέντρα καουτσούκ καλλιεργούνται σε οργανικές φυτείες και η παραγωγή λατέξ, προστατεύει και δεν μολύνει το περιβάλλον με τοξικά απόβλητα. Αυτό το τεστ επιβεβαιώνει επίσης ότι χρησιμοποιείται μόνο 100% φυσικό λάτεξ.

Rainforest Alliance

The Rainforest Alliance Certification Program

Μάθετε Περισσότερα

FSC Natural Rubber

Tap into a more sustainable future.

Μάθετε Περισσότερα